Bagt grød med bær og nødder
BRUNCH

Bagt grød med bær og nødder

Alt i ét fad - det bliver ikke nemmere. Ingredienserne er næsten de samme som til en klassisk omgang havregrød, men denne bagte grød er mere fast og næsten kageagtig. Den er smuk på søndagsmorgenbordet eller som en del af en brunch.
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g brombær eller hindbær
2 spsk. flydende honning
150 g havregryn (gerne en blanding af fin- og grovvalsede)
3 dl mælk
2 æg
1 tsk. salt
40 g mandler (finthakkede)
1 tsk. stødt kardemomme
- citronskal
20 g smør (i små tern)
- mandler (grofthakkede, til drys)
- bær (til servering)
1 æble (skrællet og skåret i tern)

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn eller 185 grader varmluft.
  2. 2
    Fordel bærrene i et mellemstort ovnfast fad og dryp honningen over.
  3. 3
    Rør havregryn, mælk, æg, salt, finthakkede mandler, kardemomme og revet citronskal sammen. Hæld blandingen over bærrene. Fordel smørret over, og drys med de grofthakkede mandler.
  4. 4
    Bag grøden i 40-45 minutter, til den er gylden på toppen og fast i konsistensen. Server den straks, mens den er lun og sprød på toppen. Top evt. med friske bær og æble skåret i tern.

Tip!

Prøv dig frem med andre typer frugt (fx æble, pærer eller blommer). Juster mængden af honning, alt efter hvor sød frugten er. Prøv også forskellige typer kornflager i den bagte grød i stedet for havregrynene - bygflager, rugflager eller speltflager fungerer godt og kan bidrage med forskellig tekstur og smag.