Bagt grød med bær og nødder
- 4 Personer
Ingredienser
300 g | brombær eller hindbær |
1 stk. | æble, skrællet og skåret i tern |
2 spsk. | honning |
150 g | havregryn (gerne 1:1 af fint- og grovvalsede) |
3 dl. | mælk |
2 stk. | æg |
1 tsk. | salt |
40 g | mandler, finthakkede |
1 tsk. | stødt kardemomme |
- | Revet skal af ½ økologisk citron |
20 g | smør, i små tern (kan udelades) |
- | ekstra mandler til drys |
- | bær evt. til servering, friske |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
-
2Fordel bærrene i et mellemstort ovnfast fad og dryp honningen over.
-
3Rør havregryn, mælk, æg, salt, mandler, kardemomme og revet citronskal sammen. Hæld blandingen over bærrene, fordel smørret over og drys evt. med ekstra mandler.
-
4Bag i 40-45 min., til den er gylden og fast. Server straks, mens den er lun og sprød på toppen. Top evt. med friske bær og æble skåret i tern.
Tip!
Prøv dig frem med andre typer frugt f.eks. æble, pærer eller blommer. Juster mængden af honning, alt efter hvor sød frugten er. Prøv forskellige typer kornflager i den bagte grød i stedet for havregrynene, de bidrager med forskellige tekstur og smag. Bygflager, rugflager eller speltflager fungerer godt.