Luftige bananpandekager
BRUNCH

Luftige bananpandekager

Små, lette pandekager med en mild smag af banan. Server dem gerne med sirup, bær eller en god klat skyr.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. bananer modne
3 stk. æg delt i blommer og hvider
1 tsk. honning udelad, hvis bananerne er meget modne
3 spsk. fløde Eller mælk
25 g mel hvedemel eller sigtemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. salt Alt efter hvor saltet, du foretrækker dine bananpandekager, kan du justere mængden.

Sådan gør du

  1. 1
    Mos bananerne til en grov puré, men uden store klumper. Rør æggeblommer, honning, fløde, mel, bagepulver og kanel sammen.
  2. 2
    Pisk æggehviderne stive med salt, og vend dem i forsigtigt i dejen.
  3. 3
    Smelt lidt smør på en pande over middel varme. Hæld 2-3 spsk. dej på panden ad gangen, og smør den lidt ud. Sæt gerne flere omgange dej på panden ad gangen. Steg pandekagerne gyldne på begge sider, ca. 2-3 min. på hver side.
  4. 4
    Server pandekagerne i små stakke, enten lune eller kolde.

Tip!

Brug rester af pandekagerne som snack i madpakken. De er sunde, frugtfyldte og mætter godt. Lav pandekagerne med boghvede-, rug- eller havremel i stedet for hvedemel.