Luftige bananpandekager
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | bananer modne |
3 stk. | æg delt i blommer og hvider |
1 tsk. | honning udelad, hvis bananerne er meget modne |
3 spsk. | fløde Eller mælk |
25 g | mel hvedemel eller sigtemel |
1 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | stødt kanel |
1 tsk. | salt Alt efter hvor saltet, du foretrækker dine bananpandekager, kan du justere mængden. |
Sådan gør du
-
1Mos bananerne til en grov puré, men uden store klumper. Rør æggeblommer, honning, fløde, mel, bagepulver og kanel sammen.
-
2Pisk æggehviderne stive med salt, og vend dem i forsigtigt i dejen.
-
3Smelt lidt smør på en pande over middel varme. Hæld 2-3 spsk. dej på panden ad gangen, og smør den lidt ud. Sæt gerne flere omgange dej på panden ad gangen. Steg pandekagerne gyldne på begge sider, ca. 2-3 min. på hver side.
-
4Server pandekagerne i små stakke, enten lune eller kolde.
Tip!
Brug rester af pandekagerne som snack i madpakken. De er sunde, frugtfyldte og mætter godt. Lav pandekagerne med boghvede-, rug- eller havremel i stedet for hvedemel.