Kokospandekager med ananassalsa
BRUNCH

Kokospandekager med ananassalsa

Små, tykke pandekager med en mild smag af kokos. Gode som eftermiddagssnack eller som en del af weekendbrunchen.
  • 6 Personer
  • 35 Minutes

Pandekagedej

200 g hvedemel
3 spsk. sukker
0.5 tsk. natron
0.5 tsk. salt
3 stk. æg
1.75 dl. kokosmælk
lidt saft og revet skal af 1 økologisk lime

Ananasfyld

3 stk. ananas i små tern
1 spsk. sukker
1 stk. saften af 1 lime

Pynt

- Cremefraiche eller græsk yoghurt
- kokosmel

Sådan gør du

  1. 1
    Bland hvedemel, sukker, natron og salt i en skål. Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblandingen og hæld æggene heri. Pisk æggene ind i melet og tilsæt kokosmælk gradvist så dejen bliver jævn og uden klumper.
  2. 2
    Pisk limesaft og –skal i og lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
  3. 3
    Varm en lille pande op og steg små pandekager (ca.2 spsk. dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
  4. 4
    Vend imens ananasternene sammen med sukker og limesaft og lad dem trække mindst 15min inden servering.
  5. 5
    Server kokospandekagerne lune, sammen med ananassalsa, cremefraiche og evt. et drys kokosmel.

Tip!

Vil du have endnu mere kokossmag, så drys hver pandekage med lidt kokosmel på toppen, lige når dejen er kommet på panden, inden den endnu har sat sig.