Vegetarisk wokret med vandmelonskal
FROKOST

Vegetarisk wokret med vandmelonskal

Vidste du, at man kan spise skallen på en vandmelon? Se her, hvordan du kan bruge den inderste hvide melonskal i en klassisk wok ret samtidig med, at du begrænser madspild. Opskrift fra bogen "Skræl er ikke skrald" af Michael Folman Jensen
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g vandmelonskal (den hvide del)
350 g broccolistokke
2 spsk. hvidløgsolie
100 g Rødløg i skiver
10 g hvidløg
20 g frisk ingefær
100 g gulerødsskræller
10 g finthakket saltet citronskræl
1 håndfuld frisk   basilikum
2 dl. kokosmælk
1 tsk. karry
2 spsk. æbleedikke
lidt ristede saltede peanuts, hakkede
lidt Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skær vandmelonskallen i aflange skiver. Broccolistokkene skæres i kvarte, tynde skiver og svitses af på panden i hvidløgsolie sammen med rødløg, hvidløg, ingefær og chili. Vandmelonskaller, gulerods- og citronskræller samt basilikum kommes i en skål. Heri blandes de svitsede grøntsager.
  2. 2
    Kokosmælk kommes herefter på panden og nedkoges sammen med karry. Herefter kommes det i skålen. Det hele blandes sammen, tilsættes æbleeddike og tilsmages med salt og peber. Lethakkede peanuts kommes på til slut.