Frikadeller af broccolistok
FROKOST

Frikadeller af broccolistok

Du kan sagtens spise stokken på en broccoli. Se her, hvordan du kan bruge stokken i lækre frikadeller, og glæd dig samtidig over, at du begrænser madspild.Opskrift fra bogen "Skræl er ikke skrald" af Michael Folman Jensen
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g broccolistokke
1 stk. fed hvidløg
125 g havregryn

1 spsk. mel
1 dl. mælk
2 stk. æg
lidt Lidt salt og peber
lidt olie Til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Skær broccolistokken groft ud i tern og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 150 °C. Broccolitern samt hvidløg køres i en foodprocessor eller finthakkes.
  2. 2
    Bland nu massen i en skål med havregryn, mel, mælk og æg samt salt og peber. Lad farsen stå i køleskabet i et par timer, så den kan nå at sætte sig. Formes som frikadeller og steges i olie.