Små browniebarer - med mælkechokolade & nødder

Små browniebarer - med mælkechokolade & nødder

Sprøde nødder i en blød og lækker mælkechokoladekage med en nærmest karamelagtig smag. Opskriften giver 15-20 små stykker brownie.
  • 8 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

125 g rørsukker
100 g ahornsirup
175 g smør
0.25 tsk. fint salt
3 stk æg
75 g hvedemel
125 g blandede nødder, fx pecan, peanuts eller mandler
- lille drys havsalt
225 g mælkechokolade, 40% kakao

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 175/155 grader varmluft.
  2. 2
    Smelt sukker, ahornsirup, smør, chokolade og salt sammen i en gryde over medium varme. Tag blandingen af varmen og lad den afkøle til stuetemperatur.
  3. 3
    Pisk æggene sammen og rør dem i den let afkølede smørblanding, lidt af gangen.
  4. 4
    Tilsæt melet og rør dejen til den kun lige er blandet og uden klumper. Undgå at piske eller røre yderligere.
  5. 5
    Hæld dejen i en små rektangulære forme, ca. 2-3 spsk. dej i hver, og fordel nødderne på toppen og drys evt. med lidt salt. Bag kagerne i ca. 15min indtil den er fast i kanterne, men stadig blød på midten.
  6. 6
    Lad kagerne køle af inden servering.

Tip!

Gør kagen hvede- og glutenfri, ved at erstatte hvedemelet med rismel. Bag kagerne i almindelige muffinforme, hvis du ikke har barforme. Så skal de bage ca. 20min.