Æggekage med skræl fra porrer og kartoffel
- 6 Personer
Ingredienser
4 stk. | toppe fra porrer |
30 g | smør |
250 g | kartoffelskræl |
100 g | gedeost |
4 stk. | æg |
2 dl. | cremefraiche 9% |
lidt | Lidt salt og peber |
3 dl. | Hjemmelavet tomatsalsa |
Sådan gør du
-
1Rens porretoppene, skær dem i skiver og skyl dem igen meget grundigt!
-
2Damp dem i smør i et par minutter og vend dem med kartoffelskræller (husk at koge kartoffelskrællerne før brug) og gedeost. Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
-
3Pisk æg, cremefraiche samt salt og peber. Vend æggemassen med porre, kartofler og gedeost. Fordel det hele i 4-6 små, smurte ildfaste forme eller et stort fad, alt efter om det er en forret eller en hovedret.
-
4Bages i ca. 15-20 minutter til æggemassen føles fast. Server med lidt tomatsalsa ved siden af.