Æggekage med skræl fra porrer og kartoffel
FROKOST

Æggekage med skræl fra porrer og kartoffel

Du kan sagtens spise toppen af en porre. Brug dem f.eks. i æggekage sammen med kartoffelskræller, og glæd dig samtidig over, at du begrænser madspild.Opskrift fra bogen "Skræl er ikke skrald" af Michael Folman Jensen
  • 6 Personer

Ingredienser

4 stk. toppe fra porrer
30 g smør
250 g kartoffelskræl
100 g gedeost
4 stk. æg
2 dl. cremefraiche 9%
lidt Lidt salt og peber
3 dl. Hjemmelavet tomatsalsa

Sådan gør du

  1. 1
    Rens porretoppene, skær dem i skiver og skyl dem igen meget grundigt!
  2. 2
    Damp dem i smør i et par minutter og vend dem med kartoffelskræller (husk at koge kartoffelskrællerne før brug) og gedeost. Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
  3. 3
    Pisk æg, cremefraiche samt salt og peber. Vend æggemassen med porre, kartofler og gedeost. Fordel det hele i 4-6 små, smurte ildfaste forme eller et stort fad, alt efter om det er en forret eller en hovedret.
  4. 4
    Bages i ca. 15-20 minutter til æggemassen føles fast. Server med lidt tomatsalsa ved siden af.