jul

Sådan laver du risengrød på 35 minutter uden at røre i gryden

Laver du risengrød på kogepladen, kræver det, at du rører konstant i gryden. Risengrød tilberedt i mikrobølgeovn er mindst lige så godt - til gengæld slipper du næsten helt for at røre.
Risengrød med smørklat

Du kan lave risengrød til juleaften, til ris a la mande eller bare til en kold vinterdag i din mikroovn.

Ingredienser til risengrød

Opskriften kan bruges til 2 personer - eller 3, hvis I ikke er helt så sultne.

  • 3 dl vand
  • 1,5 dl grødris
  • 0,5 liter mælk
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 klat smør

Sådan gør du

  • Hæld vand, grødris, smør og salt i en glasskål.
  • Sæt skålen i mikrobølgeovnen ved fuld effekt (ca. 800 W) i 5 minutter. Husk tætsluttende låg eller mikroovnsfilm over skålen.
  • Rør en enkelt gang, når de 5 minutter er gået.
  • Hæld herefter mælken i skålen. Sæt igen ovnen på højeste effekttrin og 5 minutter.
  • Husk låg på skålen.
  • Hold øje med grøden.
  • Normalt koger mælken efter cirka 5 minutter, nogle gange skal du give den lidt mere. Når mælken koger, skal du stoppe mikroovnen.
  • Fjern låget. Skru effekten ned til det halve (350-400 watt).
  • Lad grøden koge færdig i 20-22 minutter alt efter, hvad der smager dig bedst.

 

Gør som 11.000 andre: Klik på billedet og tegn abonnement på Samvirke

Tegn abonnement

Læs mere om