ResterRester / Se hele temaet

Brug den slatne gulerod og det stødte æble

Samvirke giver dig nemme tips til, hvordan du kan omdanne din knapt så friske frugt og grønt til livlige og lækre retter.
Af Laura Meyhoff Petersen | Foto: Jakob Carlsen | 28. december 2011

Har dine fødevarer ændret udseende, kan det være en god huskeregel, at tilberede dem i stedet for at spise dem rå. På den måde kommer smagen i fokus i stedet for konsistensen. Eksempelvis har en rynket peberfrugt en mere koncentreret smag, og kan med fordel bruges i alle gryderetter.

  • En overmoden tomat kan komme med i kødsovsen eller i suppen.
  • En blød rynket agurk kan rives, blandes med drænet græsk yoghurt og presset hvidløg og blive til en lækker tzatziki.
  • Et par bløde gulerødder kan snittes, hældes i kagedejen og blive til en lækker gulerodskage.
  • Et stødt æble kan komme en tur i saftpresseren sammen med lidt gulerødder, citronsaft og en rødbede eller bruges i din langtidshævede bolledej.
  • En slatten porre kan skæres i strimler og give lidt ekstra smag i den klassiske macaroni & cheese.
  • En meget moden banan kan moses og blive til lækre choko/banan-muffins ellers ryge med i morgenens frugtsmoothie. Hvis du har mange, kan du skære dem i stykker og fryse dem ned. Så kan du tage et stykke ud, hver gang du skal lave en lækker smoothie.
  • En rynket peberfrugt kan bages i ovnen med feta og krydderier eller skæres i strimler og blive til tærtefyld.
  • En slatten asparges kan snittes og blive til lækkert fyld i en svampe-rissotto.



Mere om Madspild

Mad/Tema

Temaet  Rester