Vaniljeis med mørk chokolade og letsaltet æblekaramelsauce til 10 personer
DESSERT

Vaniljeis med mørk chokolade og letsaltet æblekaramelsauce til 10 personer

Yderst smuk dessert, som var den en del af menuen på en fin restaurant. Isen bliver bedst, når man laver den selv, så det gør vi.
  • 10 Personer

Vaniljeis

10 stk. pasteuriserede æggeblommer
165 g sukker
1 stk. god, tyk vaniljestang eller 2 almindelige
1 l. økologisk piskefløde
50 g mørk chokolade 70%

Letsaltet æblekaramelsauce

2 dl. piske-fløde
2 dl. æblejuice
2 dl. sukker
1 tsk. flagesalt
1 dl. æblelikør (kan undlades)

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk fløden let og luftig. Den må ikke piskes for tyk, så kommer der klumper i isen.
  2. 2
    Stil flødeskummen på køl.
  3. 3
    Pisk æg, sukker og vanilje, til massen er lys og luftig.
  4. 4
    Vend æggemassen ned i fløden med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af massen.
  5. 5
    Vend til sidst den hakkede chokolade i, kom isen i form, og frys den.
  6. 6
    Hvis du har silikone-muffinforme, kan du komme isen i disse. Så er isen klar på ca. 5 timer, og formene er nemme at vende ud på en tallerken. Der bliver ca. 1 liter is eller til 14 forme.
  7. 7
    Letsaltet æblekaramelsauce:
  8. 8
    Fløde, æblejuice og sukker koges i ca. 15 minutter, til karamelsaucen er let gylden. Sluk, og kom salt og likør i.
  9. 9
    Hvis karamelsaucen er for tyk, når den bliver kold, kan der røres en lille sjat fløde i.