Vaniljeis med mørk chokolade og letsaltet æblekaramelsauce til 10 personer
- 10 Personer
Vaniljeis
10 stk. | pasteuriserede æggeblommer |
165 g | sukker |
1 stk. | god, tyk vaniljestang eller 2 almindelige |
1 l. | økologisk piskefløde |
50 g | mørk chokolade 70% |
Letsaltet æblekaramelsauce
2 dl. | piske-fløde |
2 dl. | æblejuice |
2 dl. | sukker |
1 tsk. | flagesalt |
1 dl. | æblelikør (kan undlades) |
Sådan gør du
-
1Pisk fløden let og luftig. Den må ikke piskes for tyk, så kommer der klumper i isen.
-
2Stil flødeskummen på køl.
-
3Pisk æg, sukker og vanilje, til massen er lys og luftig.
-
4Vend æggemassen ned i fløden med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af massen.
-
5Vend til sidst den hakkede chokolade i, kom isen i form, og frys den.
-
6Hvis du har silikone-muffinforme, kan du komme isen i disse. Så er isen klar på ca. 5 timer, og formene er nemme at vende ud på en tallerken. Der bliver ca. 1 liter is eller til 14 forme.
-
7Letsaltet æblekaramelsauce:
-
8Fløde, æblejuice og sukker koges i ca. 15 minutter, til karamelsaucen er let gylden. Sluk, og kom salt og likør i.
-
9Hvis karamelsaucen er for tyk, når den bliver kold, kan der røres en lille sjat fløde i.