Thailandsk karrypasta
- 1 Person
- 30 Minutes
Ingredienser
1 tsk. | korianderfrø |
1 tsk. | spidskommen |
10 stk. | sorte peberkorn |
1 tsk. | havsalt, groft |
10 stk. | røde eller grønne thaichilier. Små og finthakkede. |
2 tsk. | galangarod |
2 spsk. | citrongræs |
1 tsk. | tørrede rejer, finthakkede (evt.) |
1 spsk. | korianderrod |
1 spsk. | friske, thailandske basilikumblade |
2 stk. | skalotteløg, finthakkede |
1 spsk. | hvidløg, finthakket |
Sådan gør du
-
1Stød korianderfrø, spidskommen og peberkorn i en morter – krydderierne kan evt. tørsteges først, så er de nemmere at knuse
-
2Tilsæt de øvrige ingredienser en ad gangen i den nævnte rækkefølge og stød dem til en pasta i en morter
-
3Opbevar karrypasta på køl og dækket med smagsneutral olie i glas med låg
Tip!
Korianderrod er roden og de nederste stilke (uden blade) på korianderplanten.