Thailandsk karrypasta
SNACKS OG TILBEHøR

Thailandsk karrypasta

I Thailand elsker man karryretter, og karry er i høj grad baseret på chili. Lav din egen chilipasta. Opskriften stammer fra kogebogen "Karry", der er skrevet af Hanne Holm.
  • 1 Person
  • 30 Minutes

Ingredienser

1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommen
10 stk. sorte peberkorn
1 tsk. havsalt, groft
10 stk. røde eller grønne thaichilier. Små og finthakkede.
2 tsk. galangarod
2 spsk. citrongræs
1 tsk. tørrede rejer, finthakkede (evt.)
1 spsk. korianderrod
1 spsk. friske, thailandske basilikumblade
2 stk. skalotteløg, finthakkede
1 spsk. hvidløg, finthakket

Sådan gør du

  1. 1
    Stød korianderfrø, spidskommen og peberkorn i en morter – krydderierne kan evt. tørsteges først, så er de nemmere at knuse
  2. 2
    Tilsæt de øvrige ingredienser en ad gangen i den nævnte rækkefølge og stød dem til en pasta i en morter
  3. 3
    Opbevar karrypasta på køl og dækket med smagsneutral olie i glas med låg

Tip!

Korianderrod er roden og de nederste stilke (uden blade) på korianderplanten.