Stegte nudler med æg, grønt og urter
- 4 Personer
Ingredienser
200 g | ægnudler gerne udon, de er lidt tykkere end de normale |
3 spsk. | neutral olie |
4 stk. | æg |
1 stk. | tørrede chiliflager (kan udelades) |
4 cm | frisk ingefær, revet |
4 fed | hvidløg, revet |
1 stk. | broccoli, i tynde skiver |
4 stk. | forårsløg, i tynde skiver |
2 stk. | peberfrugter |
1 spsk. | teriyaki sauce eller lys soja sauce |
1 spsk. | chilisauce |
1 tsk. | sukker |
1 stk. | saften fra lime |
1 bundt | frisk koriander eller thai basilikum |
50 g | saltede cashewnødder eller peanuts |
Sådan gør du
-
1Bring en gryde vand i kog, og tilbered nudlerne efter anvisning på pakken. Overhæld herefter nudlerne med koldt vand for at stoppe kogningen og lad dem dryppe af i en sigte.
-
2Varm 1 spsk. olie i en wok eller sauterpande, og slå æggene ud heri. Rør rundt i dem, så æggeblomme og -hvide bliver blandet, samtidig med at de steger. Steg i 1 min., og tag så æggene af.
-
3Varm igen resten af olien i panden, og steg chiliflager, ingefær og hvidløg i 1 min. over høj varme under omrøring. Tilsæt grøntsagerne, og fortsæt stegningen i 2 min., til de er let gyldne, men stadig sprøde.
-
4Vend nudlerne i sammen med de stegte æg, teriyaki og chilisauce. Smag til med sukker, limesaft og salt.
-
5Drys med urter, cashewnødder og server straks.
Tip!
Prøv kylling eller laks i stedet for æg. Brug en rest kogte ris i stedet for nudler.