Stegt halloumi & couscoussalat med granatæble, agurk og rødløg
- 4 Personer
Ingredienser
2 dl. | fuldkornscouscous |
3 tsk. | salt |
- | Kogende vand eller bouillon |
- | 1 stort granatæble eller 2 små |
1 stk. | lille rødløg, i tynde skiver |
- | Revet skal og saft af 1 økologisk citron |
4 spsk. | olivenolie |
- | salt og peber |
- | 3 stængler lilla grønkål, ½ spidskål eller rødkål |
- | Olivenolie, til stegning/grillning |
1 stk. | agurk |
500 g | halloumi (eller grillost) |
- | Sorte birkes, til drys |
- | Evt. frisk mynte eller oregano, til pynt |
Sådan gør du
-
1Bland couscous og salt i en skål, og hæld vand/bouillon på, så det lige dækker.
-
2Læg en tallerken over skålen, og lad bouillonen trække ca.10 min.
-
3Tjek konsistensen og hæld evt. lidt mere kogende vand på, hvis der stadig lidt bid i couscoussen.
-
4Halver granatæblet og brug en grydeske til et banke kernerne og saften ned i en skål.
-
5Fjern eventuelle rester af de hvide ”skillevægge”.
-
6Tilsæt rødløg, citronskal og -saft, olivenolie og smag til med salt og peber.
-
7Vend dressingen i couscoussen. Halver agurken på langs, skrab indmaden ud og skær den i mundrette stykker.
-
8Snit kålen i meget tynde strimler og vend den i sammen med agurk.
-
9Varm olien på en pande (bruger du en grillpande, så smør olien på osten i stedet for) over høj varme, skær halloumien i 1-2 cm tykke skiver og steg halloumien i ca. 2 min. på hver side, til den er gylden og sprød.
-
10Fordel halloumien på et fad sammen med salaten, drys med birkes, urter og server!
Tip!
Brug 2 friske appelsiner i stedet for granatæble. Del dem i fileter og brug saften i dressingen.