Skumfiduser med lime og tranebær

Skumfiduser med lime og tranebær

Seje og lækre skumfiduser med en frisk smag af lime og tranebær. Prøv dem som en lille sød sag i sommervarmen med iskold saftevand.
  • 12 Personer

Ingredienser

12 blade husblas
180 g rørsukker
2 spsk. glukosesirup
1 knsp. salt
100 g vand
2 økologisk lime reven skal
100 g tørret tranebær
6 spsk. flormelis

Sådan gør du

  1. 1
    Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  2. 2
    Bland sukker, glukose, salt og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  3. 3
    Klem husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  4. 4
    Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
  5. 5
    Smag skummet til med lime og rør tranebærrene i. Sigt halvdelen af flormelis på et stykke bagepapir.
  6. 6
    Fordel skummet oven på flormelis og sigt resten udover. Lad skummet tørre i minimum 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.

Tip!

Prøv revet citron- eller appelsinskal i stedet for limeskal.