Rødgrød med fløde
- 4 Personer
Grød
500 g | blandede bær (jordbær, ribs, solbær, hindbær og brombær) |
1 dl. | vand |
150 g | sukker |
100 g | friskt hindbær |
1 spsk. | katoffelmel og vand |
Tilbehør
- | piskefløde eller mælk |
Sådan gør du
-
1Skyl og klargør bærrene, kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt, og lad det hele trække en smule, inden gryden sættes over svag varme.
-
2Kog bærrene op, og skum af. Kog bærrene i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen, og kom forsigtigt hindbærrene i.
-
3Rør kartoffelmel ud i lidt vand i en kop, og jævn grøden, mens der røres. Grøden skal ikke koge mere.
-
4Hæld grøden i en serveringsskål, og drys med en smule sukker, så trækker den ikke skind.
-
5Lad grøden køle af, og server med iskold fløde eller mælk.