Risotto med muslinger til 10 personer
- 10 Personer
Dampede muslinger
5 kg | blåmuslinger/linemuslinger |
1 stk. | stor gulerod |
5 fed | hvidløg |
2 stk | løg |
6 dl. | hvdvin |
4 dl. | æblejuice |
40 g | smør eller 4 spsk olivenolie |
- | Salt & peber |
Risotto
4 spsk. | olivenolie |
2 stk | finthakket løg |
2 fed | hvidløg |
4 stilke | bladselleri |
30 g | skrællet ingefær |
800 g | risottoris |
2 dl. | hvidvin |
2 l. | muslingefond |
100 g | fintrevet parmesan |
50 g | smør |
2 knsp. | safran (kan undlades) |
2 stk | æbler, gerne syrlige |
1 bundt | friskhakket persille |
Sådan gør du
-
1Muslingerne renses i koldt vand. Fjern skægget i siden på muslingerne, og kasser dem, som er ødelagte.
-
2Er der åbne muslinger, skal de have et let tryk. Lukker de sig, kan de bruges. Ellers smides de ud. Halver guleroden og hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Hak løget fint.
-
3Kom smør eller olivenolie i en gryde.
-
4Gryden skal være så stor, at muslingerne kun fylder halvdelen.
-
5Sauter gulerod, løg og hvidløg et par minutter, og kom muslinger, hvidvin og æblejuice samt salt og peber i gryden.
-
6Læg låg på, og damp muslingerne i ca. 3 minutter. Ryst gryden et par gange.
-
7Sluk for muslingerne, og lad dem køle lidt af i gryden. Suppen/fonden sigtes nu fra, og muslingerne pilles ud af deres skal. Gem nogle muslinger med skal til at pynte risottoen.
-
8Risotto:
-
9Hak løg, hvidløg, selleri og ingefær fint. Sauter det i en gryde ved middelvarme i ca. 5 minutter, til løgene er klare. Krydr med salt og peber.
-
10Kom risene i gryden, og sauter i cirka 1 minut, til de er transparente. Kom vin i gryden og derefter muslingefonden lidt efter lidt.
-
11Når risene er al dente (med bid), kommes smør og fintrevet parmesan i. Når ost og smør er rørt godt ind i risottoen, tilsættes de pillede muslinger, finthakket æble og safran. Smag til med salt og peber.
-
12Ved servering pyntes risottoen med muslinger i skal og friskhakket persille.