Rabarber-tiramisu med bagt hvid chokolade til 10 personer
- 10 Personer
Ingredienser
500 g | rabarber |
150 g | sukker |
1 dl. | vand |
1 dl. | Cointreau eller Grand Marnier |
6 stk. | æggeblommer |
1 dl. | flormelis |
500 g | mascarpone |
100 g | hvid chokolade |
1 pakke | ladyfingers (gerne Savoiardi) |
Sådan gør du
-
1Skær rabarberen i stykker på ca. 2 cm, og kog dem med vand og sukker ca. 8 minutter.
-
2Sluk, og kom likøren i. Sæt kompotten på køl.
-
3Pisk æggeblommer og flormelis til en hvid og luftig masse. Vend den nænsomt ned i mascarponen, og sørg for at evt. klumper er rørt ud.
-
4Hak chokoladen i små stykker på ca. ½ gange ½ cm, og bag det på bagepapir i ovnen i 5-6 minutter ved 170 grader. Hold rigtig godt øje med chokoladen, da den meget nemt kan blive brændt.
-
5Start med et lag rabarber i bunden af et fad. Kom ladyfingers på, derefter mascarpone og lidt bagt hvid chokolade. Gentag processen, og slut af med kompot på toppen. Gem lidt af den bagte hvide chokolade, og drys over ved servering.
-
6Lad tiramisuen trække på køl. Det er bedst at lave den dagen før, du skal servere den.