Pasta med kyllingeragout og svampe
PASTARET

Pasta med kyllingeragout og svampe

En fyldig og varmende ret, som passer sig selv på komfuret. Skal det være ekstra luksus, så brug andelår i stedet for kyllingelår.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olie
800 g kyllingelår
2 stk. skalotteløg, finthakkede
3 stk. stængler bladselleri, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakket
400 g tomatpassata eller grofthakkede tomater fra dåse
4 spsk. balsamico
1 dl. tørrede svampe, f.eks. kantareller
3 kviste frisk rosmarin eller ca. 2 tsk. tørret
4 spsk. mælk
- salt og peber
- evt. sukker
200 g pappardelle (båndpasta), eller anden bred pasta
- revet parmesan, til drys
- god olivenolie, til dryp

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en stegegryde, og brun kyllingelårene over høj varme, til de er gyldne på alle sider.
  2. 2
    Tag lårene op, og kom skalotteløg, bladselleri og hvidløg i gryden. Steg grøntsagerne over middel varme i 2-3 min., til løgene er klare.
  3. 3
    Hæld tomatpassata, balsamico og rosmarin ved grøntsagerne. Knus de tørrede svampe, og drys dem i.
  4. 4
    Læg kyllingelårene i saucen, og lad det hele simre ved lav varme og under låg, i ca. 1 time, eller til kødet falder let af benet (bruges overlår, så beregn 1 1⁄2 time).
  5. 5
    Tag forsigtigt kyllingelårene op af gryden, og lad saucen simre videre uden låg.
  6. 6
    Tag skindet af lårene, og kassér det. Træk kødet af lårene med en gaffel, og kom det herefter tilbage i gryden sammen med mælken. Lad simre videre på lav varme.
  7. 7
    Smag saucen til med salt, peber, sukker og evt. mere balsamico.
  8. 8
    Kog pastaen efter anvisningen på pakken (giv den gerne 2 min. mindre for ekstra bid).
  9. 9
    Hæld vandet fra pastaen (gem gerne 2 dl til saucen, hvis den mangler væske).
  10. 10
    Vend pastaen i den varme ragout (tilsæt evt. lidt pastavand, hvis saucen er for tyk).
  11. 11
    Server straks retten i dybe tallerkener dryppet med god olivenolie og drysset med parmesan.

Tip!

Gør retten mere grøn ved at tilsætte ca. 200 g rodfrugter, f.eks. selleri eller gulerod i små tern i pkt. 2. Server gerne en grøn salat med syrlig dressing eller bitre salater, f.eks. radicchio til retten.