Pandekagetårn med chokolade og friske bær
- 4 Personer
- 45 Minutes
Pandekagedej
200 g | hvedemel |
4 tsk. | sukker |
tsk. | salt |
tsk. | kardemomme |
- | revet skal af en halv citron |
3 stk. | æg |
2 dl. | øl eller danskvand |
3 dl. | mælk |
50 g | smør, smeltet og afkølet |
Chokoladetopping
1 dl. | fløde |
50 g | mælkechokolade |
100 g | mørk chokolade |
1 knsp. | havsalt |
Pynt
300 g | friske bær, fx blåbær, hindbær og kirsebær |
- | flormelis |
Sådan gør du
-
1Bland hvedemel, sukker, salt, kardemomme, citronskal i en skål. Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblanding og hæld æggene heri. Pisk æggene ind i melet og tilsæt øl/danskvand og mælk gradvist så dejen bliver jævn og uden klumper.
-
2Pisk smeltet smør i dejen, lidt af gangen. Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
-
3Varm en lille pande op og steg pandekagerne (ca.½ dl dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
-
4Varm fløden i en kasserolle og hak imens de to typer chokolade fint. Når fløden er varm og næsten koger tages den af blusset og chokoladen og salt tilsættes. Vent 1min og rør så i blandingen indtil chokoladen er fuldt smeltet.
-
5Smør hver pandekage med den lune chokoladecreme og læg dem sammen som en lagkage med lidt friske bær imellem hver lag.
-
6Slut af med et masser af friske bær på toppen og drys med flormelis lige inden servering.
Tip!
Udelad citronskal og brug kanel i stedet for kardemomme, sammen skiver af frisk æble eller pære i stedet for bær og pynt med hakkede hasselnødder, så bliver smagen mere efterårsagtig. Pandekagetårnet kan laves dagen før servering. Opbevar det blot på køl og tag tårnet ud ca. 20 min inden servering.