I provinsen skulle 50'ernes husmoder altid være parat med frisk bagværk, for der blev drukket kaffe dagen lang: morgenkaffe, formiddagskaffe, eftermiddagskaffe... For ikke at tale om en lille tår kaffe efter maden. Og ingen kaffe uden kage.
8 Personer
Ingredienser
250 g
smør
2 dl
mælk
50 g
gær
1 tsk.
salt
1 spsk.
sukker
1 tsk.
stødt kardemomme
1 stk.
æg
500 g
hvedemel
Remonce
100 g
sukker
125 g
marcipan
100 g
smør, blødt
ANNONCE
Sådan gør du
1
Smelt smørret i en gryde, og hæld mælken i. Når blandingen er lun, hældes den over gæren i en skål. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg.
2
Tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes til en elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
3
Rør sukker, marcipan og smør sammen til remoncen.
4
Rul dejen ud til to plader på ca. 18 cm i bredden og 50 cm i længden. Fordel remoncen på de to plader i en stribe midt på dejen. Fold de lange sider af dejen ind mod midten, så de lapper ind over hinanden.
5
Læg kringlerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.
6
Pensl eventuelt kringlerne med æg, og drys med sukker og hakkede mandler eller hasselnødder, før kagen kommer i ovnen.
7
Bag kringlerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12-15 minutter. Køl af på en rist.