Nordisk millionbøf med vildtkød og syrligt blomkål
AFTENSMAD

Nordisk millionbøf med vildtkød og syrligt blomkål

Nyfortolkning af den gode, gamle millionbøf med smag af vildt, øl, enebær, kål og rodfrugter.
  • 4 Personer

Ingredienser

75 g tørsaltet bacon
1 stk. løg, hakket
2 spsk. rapsolie
300 g hakket vildtkød
4 stk. enebær, knuste
3 kviste timian eller rosmarin
4 stk. persillerødder eller knoldselleri, i tern
200 g svampe, f.eks champginon, i mindre stykker
dl. vand
1 dl. porter eller anden mørk øl (kan udelades)
spsk. æbleeddike
2 tsk. tyttebærsyltetøj eller ribsgele
- salt
- friskkværnet peber

Syrlig blomkål

stk. blomkål
stk. skalotteløg, i tynde skiver
2 spsk. æbleddike
tsk. honning eller sukker
- flagesalt
- friskkværnet peber
1 stk. bakke karse, klippet

Tilbehør

- Kartoffelmos eller kogt perlebyg

Sådan gør du

  1. 1
    Varm en pande op og steg bacon og løg over middel varme i ca.7 min til det er gyldent. Tag bacon og løg af panden, og kom i stedet olie på. Steg vildkød og svampe over høj varme i 5-7 min til det er gyldent.
  2. 2
    Tilsæt baconblandingen, enebær, timian og persillerødder og lad det stege videre i 5 min. Hæld vand og øl på og lad det simre i 5-7 min. Smag til med æbleeddike, tyttebærsylt, salt og peber. Jævn evt. saucen med lidt maizena udrørt i koldt vand eller meljævning.
  3. 3
    Syrlig blomkål: Skær blomkålen i meget tynde skiver med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend skalotteløg, eddike og honning i. Smag til med salt og peber, drys med masser af karse og server!

Tip!

Retter tilsat øl skal enten koge meget kortvarigt (som her) eller simre i 2-3 timer eller bliver smagen ubehagelig bitter.