Nøddepandekager
DESSERT

Nøddepandekager

Disse nøddepandekager smag rundt og lækkert. Perfekt som efterårsdessert eller som del af et luksuriøst morgenbord. Server dem fx med æblemos eller skiver af bagt pære eller helt simpelt med en rigtig god chokoladeis.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Pandekagedej

50 g smør
180 g speltmel
50 g hasselnøddemel (*se tip)
tsk. bagepulver
tsk. salt
1 tsk. kanel
3 stk æg
2 spsk. ahornsirup eller honning
3 dl. sødmælk
- revet skal af ¼ økologisk appelsin

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret på en pande over medium varme til det bruser let og er gyldenbrunt. Sæt det til afkøling.
  2. 2
    Bland imens speltmel, nøddemel, bagepulver, salt og kanel i en skål. Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblanding og hæld æggene og ahornsirup heri. Pisk det ind i melet og tilsæt mælk, lidt af gangen, så dejen bliver jævn og uden klumper.
  3. 3
    Pisk smeltet smør i dejen, lidt af gangen. Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
  4. 4
    Varm en lille pande op og steg pandekagerne (ca.½ dl dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
  5. 5
    Server pandekagerne lune.

Tip!

*nøddemel kan købes i velassorterede supermarkeder og delikatessebutikker, men kan nemt laves hjemme. Rist nødder på en tør pande eller i ovnen til de er gyldne. Lad dem køle lidt og hak dem så helt fint (til mel) i en blender eller minihakker. Pandekagerne kan bages dagen før servering og opvarmes i ovnen inden servering. Pak stakken af pandekager i folie og varm den i ovnen ved. 150C i 15-20min.