Nøddepandekager
- 4 Personer
- 30 Minutes
Pandekagedej
50 g | smør |
180 g | speltmel |
50 g | hasselnøddemel Se tip |
tsk. | bagepulver |
tsk. | salt |
1 tsk. | kanel |
3 stk. | æg |
2 spsk. | ahornsirup eller honning |
3 dl. | sødmælk |
- | revet skal af ¼ økologisk appelsin |
Sådan gør du
-
1Smelt smørret på en pande over medium varme til det bruser let og er gyldenbrunt. Sæt det til afkøling.
-
2Bland imens speltmel, nøddemel, bagepulver, salt og kanel i en skål. Pisk æggene sammen. Lav en lille fordybning i midten af melblanding og hæld æggene og ahornsirup heri. Pisk det ind i melet og tilsæt mælk, lidt af gangen, så dejen bliver jævn og uden klumper.
-
3Pisk smeltet smør i dejen, lidt af gangen. Lad dejen hvile tildækket i 10-15min.
-
4Varm en lille pande op og steg pandekagerne (ca.½ dl dej af gangen) ved middel varme 1-2 min på hver side til de er gyldne.
-
5Server pandekagerne lune.
Tip!
*nøddemel kan købes i velassorterede supermarkeder og delikatessebutikker, men kan nemt laves hjemme. Rist nødder på en tør pande eller i ovnen til de er gyldne. Lad dem køle lidt og hak dem så helt fint (til mel) i en blender eller minihakker. Pandekagerne kan bages dagen før servering og opvarmes i ovnen inden servering. Pak stakken af pandekager i folie og varm den i ovnen ved. 150C i 15-20min.