Mac’n cheese med blomkål og forårsløg
- 4 Personer
Ingredienser
250 g | makaroni |
1 stk. | blomkål, i små buketter |
25 g | smør |
1 stk. | Løg, finthakket |
50 g | hvedemel |
5 dl. | sødmælk |
- | friskrevet muskatnød, efter smag |
- | dijonsennep eller sennepspulver, efter smag |
250 g | cheddar, gruyere eller emmentalerost |
4 stk. | forårsløg, finthakkede |
- | salt og peber |
50 g | rasp |
50 g | revet parmesan eller anden tør og smagfuld ost |
- | evt. lidt frisk timian |
Sådan gør du
-
1Kog makaronien i kogende, letsaltet vand i 6 minutter (eller svarende til halvdelen af den anbefalede kogetid på pakken). Tilsæt blomkålen det sidste minut. Hæld vandet fra, og lad pasta og blomkål køle lidt af.
-
2Tænd ovnen på 215/200 grader varmluft.
-
3Varm imens smørret i en gryde, og steg løgene over medium varme i 2-3 min., til de er klare. Tilsæt melet under kraftig omrøring, til den er uden klumper. Tilsæt straks mælken lidt ad gangen og under omrøring for at undgå klumper.
-
4Bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme, til den er tyk (ca. 3-5 min). Riv osten, rør den i saucen, og lad den varme igennem, så osten er smeltet.
-
5Smag saucen til med lidt sennep, salt og peber, og vend makaroni, blomkål og forårsløg i ostesaucen. Smag til igen, og hæld blandingen i et ovnfast fad.
-
6Bland rasp og parmesanost i en skål, og drys det over retten. Bag retten i ca. 20 min., til den er gylden på toppen.
Tip!
Prøv andre typer grøntsager i retten, f.eks. porrer eller friske cherrytomater i stedet for blomkål (udelad da kogningen i pkt. 1). Gør retten kødfuld med f.eks. lidt røget mørbrad i tern eller en rest stegt kylling.