Mac’n cheese med blomkål og forårsløg
AFTENSMAD

Mac’n cheese med blomkål og forårsløg

En amerikansk pastaklassiker, som på samme tid er syndig og afsindig nem at lave. Vi har tilsat blomkål og forårsløg for at give den ekstra smag og konsistens. Nyd den med en frisk, grøn salat, eller brug den som tilbehør til f.eks. stegt kylling.
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g makaroni
1 stk. blomkål, i små buketter
25 g smør
1 stk. Løg, finthakket
50 g hvedemel
5 dl. sødmælk
- friskrevet muskatnød, efter smag
- dijonsennep eller sennepspulver, efter smag
250 g cheddar, gruyere eller emmentalerost
4 stk. forårsløg, finthakkede
- salt og peber
50 g rasp
50 g revet parmesan eller anden tør og smagfuld ost
- evt. lidt frisk timian

Sådan gør du

  1. 1
    Kog makaronien i kogende, letsaltet vand i 6 minutter (eller svarende til halvdelen af den anbefalede kogetid på pakken). Tilsæt blomkålen det sidste minut. Hæld vandet fra, og lad pasta og blomkål køle lidt af.
  2. 2
    Tænd ovnen på 215/200 grader varmluft.
  3. 3
    Varm imens smørret i en gryde, og steg løgene over medium varme i 2-3 min., til de er klare. Tilsæt melet under kraftig omrøring, til den er uden klumper. Tilsæt straks mælken lidt ad gangen og under omrøring for at undgå klumper.
  4. 4
    Bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme, til den er tyk (ca. 3-5 min). Riv osten, rør den i saucen, og lad den varme igennem, så osten er smeltet.
  5. 5
    Smag saucen til med lidt sennep, salt og peber, og vend makaroni, blomkål og forårsløg i ostesaucen. Smag til igen, og hæld blandingen i et ovnfast fad.
  6. 6
    Bland rasp og parmesanost i en skål, og drys det over retten. Bag retten i ca. 20 min., til den er gylden på toppen.

Tip!

Prøv andre typer grøntsager i retten, f.eks. porrer eller friske cherrytomater i stedet for blomkål (udelad da kogningen i pkt. 1). Gør retten kødfuld med f.eks. lidt røget mørbrad i tern eller en rest stegt kylling.