Lun speltsalat med halloumi & bagte tomater
- 4 Personer
- 30 Minutes
Bagte tomater
400 g | cherrytomat |
2 spsk. | olivenolie |
1 tsk. | sukker (udelades hvis tomaterne er modne og søde) |
lidt | salt og peber |
Dressing
0.5 dl. | olivenolie |
0.5 stk. | citron, revet skal + saft |
0.5 stk. | skalotteløg, i tynde skiver |
1 fed | hvidløg |
1 tsk. | honning |
lidt | salt og peber |
Herudover
2 dl. | perlespelt |
100 g | babyspinat |
1 stk. | stor håndfuld bredbladet persille |
75 g | sort oliven |
400 g | halloumi (eller grillost) |
lidt | Lidt olie til stegning |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 175/165C varmluft.
-
2Læg cherrytomaterne i et ovnfast fad, dryp med olivenolie og drys med sukker. Sæt fadet i ovnen og lad tomaterne bage i ca. 30 min., til de er gyldne og møre.
-
3Kom imens perlespelten i en gryde og kog den i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld den efterfølgende i en sigte og lad den dryppe lidt af.
-
4Pisk ingredienserne til dressingen sammen, smag til og vend den sammen med de lune speltkerner. Tilsæt spinat, persille og oliven. Kom salaten på et smukt fad sammen med de bagte tomater.
-
5Skær halloumien i 1-2cm tykke skiver. Varm en grill- eller stegepande op, pensl halloumien med olivenolie og grill/steg over høj varme i 1-2min. på hver side, til de er gyldne – steg dem ikke for længe, så bliver de nemt gummiagtige.
Tip!
Lav salaten lidt hurtigere ved at springe de bagte tomater over. Brug i stedet gode semidried tomater fra glas. Brug en blød og cremet feta eller gedeost i stedet for halloumi, men undlad at stege den.