Lun lakridsmælk med whisky
- 2 Personer
Ingredienser
4 dl. | sødmælk |
4 spsk. | ahornsirup eller sukker, efter smag |
6 cl. | bourbon eller whisky |
1 stk. | lakridsrod eller stødt lakridsrod (efter smag) |
1 stk. | strimmel appelsinskal (økologisk) |
- | revet muskatnød (kan udelades) |
- | lakridssirup evt. |
Sådan gør du
-
1Bland mælk, ahornsirup, bourbon, lakridsrod og appelsinskal i en gryde, og lun blandingen over middel varme. Det må endelig ikke koge.
-
2Smag til med revet muskatnød og evt. lakridssirup.
-
3Server straks lakridsmælken i varme glas, gerne med lidt friskrevet muskat eller chokolade på toppen.
Tip!
TIP: Lav drikken uden mælk men med en god friskbrygget lakridste i stedet for, så får du en dejlig toddy. Varm glassene til servering ved at fylde dem med kogende vand et par minutter inden servering. Hæld vandet ud og fyld så glassen med den lune drik.