Luksuskoldskål med jordbær & hyldeblomst
- 4 Personer
- 30 Minutes
Koldskål
3 stk. | æggeblommer |
2 spsk. | sukker |
stk. | korn fra vaniljestang |
2 dl. | ymer eller A38 |
l. | Kærnemælk |
1 dl. | fløde |
4 spsk. | koncentreret hyldeblomstsaft |
stk. | økologisk citron (revet skal + saft) |
lidt | jordbær |
Sådan gør du
-
1Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Rør ymer og kærnemælk i. Pisk fløden til blødt, let skum og vend det heri.
-
2Smag til med hyldeblomstsaft og citron. Sæt koldskålen på køl indtil servering.
-
3Server koldskålen toppet med friske jordbær og lidt hyldeblomster.
Tip!
Når det ikke er sæson for hyldeblomster, så smag koldskålen til med stødt kardemomme i stedet for. Start med ca. ½ tsk. og smag til dig frem. Koldskålen kan også serveres med kammerjunkere, knuste småkager eller tvebakker.