Lørdagskylling
AFTENSMAD

Lørdagskylling

Lørdagskyllingen var populær og nem. I midten af 00'erne var det slut med bakken med de færdigudskårede kyllingestykker, men du kan nemt lave lørdagskylling selv.
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

1 stk. hel kylling (1300 g)
2 spsk. olie
1 stk. citron
- salt
- peber
500 g tomat
1 stk. aubergine
1 stk. fennikel
2 stk. peberfrugter
2 stk. rødløg
3 fed hvidløg
150 g oliven
4 spsk. olivenolie
- timian frisk
- rosmarin frisk

Sådan gør du

  1. 1
    Partér kyllingen, der skal være stor og gerne økologisk, og gnid alle stykkerne med smagsneutral olie, citronskal, salt og peber.
  2. 2
    Tænd ovnen på 200 grader.
  3. 3
    Kom grøntsager, løg, hvidløg og oliven i et ildfast fad, hæld olivenolie over, og krydr med salt, peber, frisk timian og rosmarin.
  4. 4
    Fordel kyllingestykkerne ovenpå.
  5. 5
    Sæt fadet i ovnen med folie henover, og bag kyllingen i ca. 40 minutter.
  6. 6
    Tag derefter folien af fadet, og giv kyllingen en smule grill, så den får en sprød og gylden overflade.
  7. 7
    Server kyllingen med groft brød.