Kikærtepande med kartofler og karry
- 4 Personer
- 20 Minutes
Ingredienser
2 spsk. | olie |
2 stk. | løg i skiver |
1 stk. | aubergine, halveret og i tynde skiver |
600 g | kartofler i små tern |
2 fed | hvidløg i tynd skive |
3 spsk. | karry |
1 dåse | hakkede tomater |
3 dl. | grøntsagsbouillon |
1 dåse | kokosmælk |
1 dåse | kikærter, drænet (240 g) |
tsk. | sukker |
stk. | kaffir limeblade, hele |
- | salt og peber |
Tilbehør
- | frisk koriander |
- | naanbrød |
- | iskold yoghurt |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 210/195 grader varmluft.
-
2Varm olien i en sauterpande. Steg løg og kartofler gyldne over medium/høj varme i 3 min.
-
3Tilsæt aubergine, karry og hvidløg, og steg yderligere 2 min.
-
4Vend hakkede tomater, kokosmælk, bouillon, kikærter og kaffirlimeblade i, og lad simre i 2-3 min. Smag til med sukker, salt og peber.
-
5Hæld hele herligheden i en bradepande, sæt den i ovnen, og lad den stege i ca. 25 min., til kartoflerne er møre og gyldne.
-
6Server retten direkte fra ovnen med et drys frisk koriander, lunt brød og evt. yoghurt.
Tip!
Brug karrypasta i stedet for karrypulver, det er stærkere, så tilsæt lidt ad gangen. Udelad kartofler, og server i stedet retten med kogte ris. Du kan også lave retten i vegetarisk version. Erstat hønsebouillon med grøntsagsbouillon.