Kikærtepande med kartofler og karry
AFTENSMAD

Kikærtepande med kartofler og karry

Sprøde kartofler på en bund af cremet kokos/tomatsauce fyldt med mættende kikærter og aubergine. Brug en god karry, så smager denne fantastiske ret, så fuglene synger.
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

2 spsk. olie
2 stk. løg i skiver
1 stk. aubergine, halveret og i tynde skiver
600 g kartofler i små tern
2 fed hvidløg i tynd skive
3 spsk. karry
1 dåse hakkede tomater
3 dl. grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1 dåse kikærter, drænet (240 g)
tsk. sukker
stk. kaffir limeblade, hele
- salt og peber

Tilbehør

- frisk koriander
- naanbrød
- iskold yoghurt

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 210/195 grader varmluft.
  2. 2
    Varm olien i en sauterpande. Steg løg og kartofler gyldne over medium/høj varme i 3 min.
  3. 3
    Tilsæt aubergine, karry og hvidløg, og steg yderligere 2 min.
  4. 4
    Vend hakkede tomater, kokosmælk, bouillon, kikærter og kaffirlimeblade i, og lad simre i 2-3 min. Smag til med sukker, salt og peber.
  5. 5
    Hæld hele herligheden i en bradepande, sæt den i ovnen, og lad den stege i ca. 25 min., til kartoflerne er møre og gyldne.
  6. 6
    Server retten direkte fra ovnen med et drys frisk koriander, lunt brød og evt. yoghurt.

Tip!

Brug karrypasta i stedet for karrypulver, det er stærkere, så tilsæt lidt ad gangen. Udelad kartofler, og server i stedet retten med kogte ris. Du kan også lave retten i vegetarisk version. Erstat hønsebouillon med grøntsagsbouillon.