Karrypulver - lav dit eget karrykrydderi
SNACKS OG TILBEHøR

Karrypulver - lav dit eget karrykrydderi

Karry består af masser af krydderier - i nogle karryblandinger er der hele 14 forskellige krydderier. Samvirke bringer Hanne Holms, forfatter til kogebogen "Karry", opskrifter på hjemmelavet karrykrydderi.
  • 1 Person
  • 30 Minutes

Ingredienser

2 stk. chilier, små og befriede for kerner
2 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommen
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. nellike
1 tsk. bukkehornsfrø
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. havsalt, groft
1 tsk. muskatnød, revet
2 tsk. stødt gurkemehe
1 tsk. stød ingefær

Sådan gør du

  1. 1
    Rist chilier, korianderfrø, spidskommen, peberkorn, nelliker, bukkehornsfrø og sennepsfrø på en tør pande ved svag varme, til de dufter – de må ikke blive brune
  2. 2
    Mal eller stød krydderierne til pulver i en kværn eller en morter sammen med salt. Bland muskatnød, gurkemeje og ingefær i til sidst. Opbevar blandingen mørkt og i glas med tætsluttende låg for at bevare aromaen længst muligt.