Kanin med svesker
AFTENSMAD

Kanin med svesker

Klassisk fransk ret med kanin. Kødet er lyst og rigt på sunde omega 3-fedtsyrer, og så smager det overraskende godt. Prøv selv!
  • 4 Personer

Ingredienser

1200 g kanin delt i mindre stykker (eller 1 kylling )
- smør
- olie
- salt og peber
100 g lufttørret bacon
2 stk. løg
2 fed hvidløg
1 dl. rødvin
4 dl. vand
4 stk. laurbærblade
2 dl. sveske
1 kg kartofler

Sådan gør du

  1. 1
    Brun kødet i smør og olie i en gryde.
  2. 2
    Krydr med salt og peber.
  3. 3
    Skær bacon i små stykker,
  4. 4
    Skær løg i både og hvidløg i små tern.
  5. 5
    Vend bacon og løg med kødet, kom vin og vand, laurbærblade og svesker heri, og læg låg på.
  6. 6
    Lad det simre i 45 minutter. Spæd eventuelt med mere vand. Mærk på kødet, om det er mørt. Giv eventuelt lidt mere tid.
  7. 7
    Kog kartoflerne møre, og server dem til kanin, svesker og sauce.