Kager på 10 minutter: Brownie
DESSERT

Kager på 10 minutter: Brownie

Bag en brownie i et lille papkrus eller isbæger, så du kan putte den i madkassen eller lave en hel bunke til en udflugt.  Husk at fore kruset/bægret med 1 stykke bagepapir. Koppen indeholder typisk en tynd plastfilm, og den er ikke godkendt til denne høje temp eller til kontakt med fedt og olier.
  • 1 Person
  • 10 Minutes

Kagedej

2 spsk. blødt smør
2 spsk. sukker
1 spsk. lys muscovadosukker eller farin
1 spsk. kakaopulver
1 stk. mellemstor æggeblomme
tsk. vaniljeekstrakt
4 spsk. hvedemel
tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 spsk. chokoladeknap

Sådan gør du

  1. 1
    Kom smør i en kop på 3 ½ dl, og giv det 10-20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.
  2. 2
    Tilsæt sukker, muscovadosukker og kakaopulver, og rør rundt med en gaffel, til massen er jævn.
  3. 3
    Tilføj derpå æggeblomme og vanilje, rør kort med gaflen,
og tilsæt så mel, bagepulver og salt. Rør dejen jævn. Vend halvdelen af chokoladeknapperne i, og hæld dejen i et papkrus på 2 1/2 dl.
  4. 4
    Bag kagen i mikroovn i 50 sekunder ved 600 W, 30 sekunder ved 800 W eller 25 sekunder ved 1000 W. Drys de resterende chokoladeknapper over, og giv kagen yderligere 30 sekunder. Lad den køle af – gerne i 15 minutter (hvis du kan holde ud at vente så længe), så den når at blive lækkert sej i konsistensen, inden den serveres.
  5. 5
    Opskriften stammer fra bogen: Kager i kopper - 40 lynhurtige kager fra mikroovnen

Tip!

Brownien kan også underbages en smule, så den stadig er helt blød i midten…