Kåldolmere med hakket oksekød
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | hakket oksekød |
- | salt og peber |
1 stk. | æg |
1 stk. | løg, revet |
2 fed | hvidløg, revne |
1 dl. | mælk |
1 dl. | rasp |
1 tsk. | tørret oregano |
1 tsk. | fennikelfrø |
1 stk. | lille savoykål |
- | evt. kødsnor |
25 g | smør |
2 dl. | boiillon |
- | maizena (majsstivelse) |
1 dl. | piske-fløde |
Sådan gør du
-
1Rør kødet sammen med salt. Tilsæt derefter peber, æg, løg og hvidløg. Rør mælk, rasp og krydderier i farsen, og lad den gerne trække i 30 minutter på køl.
-
2Tag de yderste blade af kålen, og blancher dem i letsaltet vand i 1 minut, så de bliver bløde. Tag bladene op af vandet, og lad dem dryppe af. Skær eventuelt den nederste, hårde stok af.
-
3Fordel en stor skefuld fars på midten af hvert blad. Pak kålen godt rundt om farsen, og bind evt. pakkerne sammen med et stykke kødsnor.
-
4Smelt smør i en stor pande, og brun kålpakkerne på begge sider. Kom bouillon ved, og lad dolmerne simre ved svag varme under låg i ca. 30 minutter.
-
5Tag dem op, og jævn saucen med en smule maizena og piskefløde. Smag til med salt og peber. Fjern kødsnoren, og kom kåldolmerne i saucen igen inden servering.
-
6Giv kogte kartofler til.