Hurtig pizza med blomkålscreme
AFTENSMAD

Hurtig pizza med blomkålscreme

Har vi glemt tomatsaucen? Nej, blomkålscremen her er cremet og lækker med en god hvidløgssmag, og så bliver selv en hurtig pizza aldrig tør og kedelig.
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Blomkålscreme

350 g blomkål i små buketter
150 g ricotta eller hytteost
2 fed hvidløg
3 spsk. mælk eller vand
3 spsk. olivenolie
- salt og peber

Pizza

4 stk. fladbrød eller tortillapandekager
20 stk. sorte oliven
12 stk. cherrytomater i skiver
2 spsk. olivenolie
1 bundt basilikum

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 220/205 grader varmluft.
  2. 2
    Kom blomkålen i en kasserolle, og hæld kogende vand over. Kog blomkålen i 5 min., til den er helt mør. Hæld vandet fra, og kom den lune blomkål i en blender.
  3. 3
    Blend blomkålen til en lind pure sammen med ricotta, hvidløg, olie og mælk. Smag pureen til med salt og peber.
  4. 4
    Fordel pureen på fladbrødene i et ensartet lag. Kom resten af fyldet på, dryp med olie, og bag ”pizzaerne” i 7-10 min., til de er gyldne og sprøde i kanten.
  5. 5
    Drys med basilikum, og server straks.

Tip!

Prøv andre typer fyld, f.eks. krydret pølse, god bacon, frisk mozzarella eller peberfrugt i skiver. Brug 100 g tør og smagfuld ost, f.eks. gruyere i stedet for ricotta, så får cremen en mere markant ostesmag og konsistens.