Hurtig pizza med blomkålscreme
- 4 Personer
- 15 Minutes
Blomkålscreme
350 g | blomkål i små buketter |
150 g | ricotta eller hytteost |
2 fed | hvidløg |
3 spsk. | mælk eller vand |
3 spsk. | olivenolie |
- | salt og peber |
Pizza
4 stk. | fladbrød eller tortillapandekager |
20 stk. | sorte oliven |
12 stk. | cherrytomater i skiver |
2 spsk. | olivenolie |
1 bundt | basilikum |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 220/205 grader varmluft.
-
2Kom blomkålen i en kasserolle, og hæld kogende vand over. Kog blomkålen i 5 min., til den er helt mør. Hæld vandet fra, og kom den lune blomkål i en blender.
-
3Blend blomkålen til en lind pure sammen med ricotta, hvidløg, olie og mælk. Smag pureen til med salt og peber.
-
4Fordel pureen på fladbrødene i et ensartet lag. Kom resten af fyldet på, dryp med olie, og bag ”pizzaerne” i 7-10 min., til de er gyldne og sprøde i kanten.
-
5Drys med basilikum, og server straks.
Tip!
Prøv andre typer fyld, f.eks. krydret pølse, god bacon, frisk mozzarella eller peberfrugt i skiver. Brug 100 g tør og smagfuld ost, f.eks. gruyere i stedet for ricotta, så får cremen en mere markant ostesmag og konsistens.