Hjemmelavede chokoladekiks med vaniljecreme, “Oreos”
- 4 Personer
Ingredienser
150 g | hvedemel |
75 g | flormelis |
30 g | kakaopulver |
0.5 stang | stødt kanel |
0.25 tsk. | bagepulver |
0.25 tsk. | salt |
135 g | blødt smør |
Smørcreme
75 g | blødt smør |
150 g | flormelis |
- | reven limeskal |
- | saft af 1/2 lime, gerne økologisk |
1 knsp. | fint salt |
- | kornene af 1/2 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker |
Sådan gør du
-
1Bland hvedemel, flormelis, kakao, kanel, bagepulver og salt i en skål. Ælt smørret i, stop så snart det hele er blandet og en sammenhængende dej, brug eventuelt en foodprocessor.
-
2Form dejen til en rulle, pak den i husholdningsfilm og læg den på køl i min.1 time.
-
3Tænd ovnen på 185C/165C varmluft. Skær rullen i 3-4 mm tykke skiver og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladekiksene i 13-15 min. til de er matte i overfladen og faste.
-
4Lad kiksene køle helt ned inden de lægges sammen med smørcreme.
-
5Smørcreme: Pisk alle ingredienserne til smørcremen sammen i en skål til den er luftig og næsten hvid. Smag til evt. med ekstra lime.
-
6Fordel smørcreme på halvdelen af kiksene. Brug f. eks. en sprøjtepose eller en ske og saml med den anden halvdel af kiksene.
Tip!
Hvis du vil have den mere klassiske Oreos-smag, så udelad lime. Lime giver dog en friskhed som gør disse kiks til en mere raffineret udgave af klassiskeren