Hjemmelavede ”ostepops”
- 8 Personer
Ingredienser
100 g | koldt smør |
100 g | parmesan, fintrevet |
5 spsk. | majsmel |
125 g | hvedemel |
1.5 tsk. | bagepulver |
1 stk. | æggehvide |
tsk. | Løgpulver |
tsk. | stødt hvid peber |
1 tsk. | fint salt |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 175 C / 150 C varmluft.
-
2Kom alle ingredienserne i en skål og gnid smørret ind i melet og ælt til dejen er fast og sammenhængende. Alternativt kan ingredienser æltes sammen på i en blender eller food processor.
-
3Læg dejen på køl i min. 30 minutter eller evt. til næste dag.
-
4Tril dejen til små kugler i hasselnøddestørrelse (eller stænger) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
5Bag ostepopsene i ca.15 min til de begynder at være en anelse gyldne og er hårde. Vend ostepopsene med lidt salt og evt. en knivspids hvidløgspulver. Lad dem herefter køle helt af inden servering.
Tip!
Tilsæt 1 tsk. stødt chili, hvis du vil have ekstra smæk på smagen!