Friske forårsruller med oksekød og grønt
FROKOST

Friske forårsruller med oksekød og grønt

Rispapir er perfekte til at rulle alskens lækre grøntsager og mørt kød ind i. Server dem altid med en lækker dip eller bare lidt soyasauce til for at give det hele ekstra smag.
  • 4 Personer

Forårsruller

250 g oksesteaks, af eks. tyksteg
3 tsk. salt
- friskkværnet peber
- Olie, til stegning
12 stk. rispapir
1 stk. mango, i skiver
1 stk. agurk, i tynde stave
1 bundt forårsløg, hakket
1 håndfuld frisk thai-basilikum eller mynte
25 g peanuts, til drys

Dip

2 spsk. sød chilisauce
1 spsk. vand
2 skiver lime, saft
1 tsk. fiskesovs
1 tsk. sukker
1 spsk. hakkede peanuts
- Salt eller soyasauce, efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Krydr dine steaks med salt og peber, og lad dem trække ca. 10 min.

  2. 2
    Varm olien på en pande og steg kødet ved høj varme i ca. 2-3 min. på hver side (afhængig af tykkelsen). Tag dem af, og lad dem trække 5 min.

  3. 3
    Rør ingredienserne til dippen sammen og smag til med salt/soya. Sæt dippen på køl indtil servering.

  4. 4
    Skær kødet i meget tynde skiver. Dyp rispapir i et fad med lunt vand i ca. 10-15 sek. (dyp dem først, lige inden de skal rulles).

  5. 5
    Fordel lidt kød ca. 5 cm fra kanten af det fugtige rispapir sammen med lidt mango, agurk, forårsløg, thai-basilikum og peanuts.
  6. 6
    Fold først den ene ende af rispapiret ind over fyldet og så siderne. Rul til slut rullen sammen og server sammen med dippen.

Tip!

Vil du gøre rullerne mere mættende, så kog lidt risnudler og brug dem som fyld sammen med grøntsager og kød.

 Det gør ikke noget, at mangoen ikke er fuldt moden, det giver lidt ekstra syre, som løfter smagen.