Fajitas med pulled pork og chimchurri
AFTENSMAD

Fajitas med pulled pork og chimchurri

Pulled pork er ofte lidt tung og spicy mad, men sammen med en syrlig og forfriskende chimchurri (en form for sydamerikansk urtesalsa), frisk grønt og lune tortillas bliver det lettere og endnu mere lækkert.
  • 4 Personer

Tortillas

4 stk hvedetortillas
200 g færdig pulled pork
1 stk. rødløg, i tynde skiver
100 g hvidløgsspirer (alternativt blandet salat)
125 g cremefraiche, til servering
2 skiver avocado
- Frisk koriander (kan udelades)

Chemichurri

1 tsk. hel spidskommen
2 håndfulde frisk koriander eller persille
3 stk forårsløg
1 fed hvidløg
- Saften af 2 lime
3 spsk. neutral olie
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Pak stablen af tortillas i stanniol, og lun dem i ovnen i ca. 10 min.
  2. 2
    Steg imens pulled pork sprød og gylden på en pande over middel varme, det tager ca. 5-7 min.
  3. 3
    Hæld lidt salt og kogende vand over løgskiver, og lad dem trække 3-5 min. Hæld herefter vandet fra.
  4. 4
    Lav chemichurrien ved at ristede spidskommen på en tør pande over middel varme, indtil det begynder at dufte.
  5. 5
    Hak koriander og forårsløg fint, og bland det med hvidløg, spidskommen, limesaft og olie og smag til med salt og peber.
  6. 6
    Server de lune tortillas rullet med hvidløgsspirer, stegt pulled pork, løgskiverne, chemichurri, avocado og evt. cremefraiche.

Tip!

Brug forårsløg i stedet for rødløg, så behøver du ikke hælde kogende vand over dem.