Eksprespizza med kartofler, rosmarin og chorizo
- 4 Personer
Dej
325 g | hvedemel (gerne pizzamel eller tipo 00) |
150 g | fuldkorns durummel |
4 tsk. | bagepulver |
3 tsk. | salt |
2 spsk. | olivenolie |
1 dl. | kærnemælk eller yoghurt naturel |
2 dl. | koldt vand |
Fyld
375 g | frisk mozzarella |
4 stk. | kartofler |
75 g | chorizo-pølse |
- | frisk rosmarin |
- | salt og peber |
- | Olivenolie til dryp |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 250 grader i konventionel ovn/235 grader i varmluftsovn (eller gerne så højt, den kan gå op).
-
2Dej: Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
-
3Tilsæt de våde ingredienser og ælt dejen igennem i 4-6 minutter, til den er smidig og elastisk.
-
4Del dejen i 4 og form den til kugler.
-
5Lad dejkuglerne hvile ca. 5min.
-
6Forbered imens fyldet. Skær chorizopølse og kartofler i meget tynde skiver (eventuelt på mandolinjern). Hak rosmarinen og bryd mozzarellaen i mindre stykker.
-
7Rul dejkuglerne ud til en tykkelse på ca. 5 mm eller så tyndt som muligt.
-
8Læg dejen på bageplader beklædt med bagepapir.
-
9Top pizzaerne med først mozzarella, så kartofler, chorizo, rosmarin og til slut salt, peber og lidt olivenolie.
-
10Bag pizzaerne (gerne på bagesten) i ca. 7-10 min., til de er sprøde og gyldne. Hold øje med dem undervejs, de kan hurtigt blive sorte, når ovnen er så varm.
-
11Server pizzaerne nybagte, gerne med en god salat til!
Tip!
Prøv at bruge cremefraiche 38% i stedet for mozzarella. Det giver en let syrlig smag og en cremet pizza. Lav pizzaen vegetarisk og brug lækre, friske svampe og eventuelt lidt hvidløg i tynde skiver i stedet for chorizo.