8 tips til at spotte en falsk netbutik
Sådan spotter du en falsk netbutik
Samvirke har samlet 8 gode råd fra e-mærket.dk, der gerne skulle gøre det lettere at spotte en falsk netbutik.
Stave- og sprogfejl
Mange fupbutikker bruger maskinoversættelse, og derfor er teksten skrevet på meget dårligt dansk.
Mærkevarer til spotpris
Fupbutikker reklamerer oftest med velkendte mærkevarer med priser, som er meget billigere end det, man ellers ville betale for den ægte vare.
Skæve priser
Priser som f.eks. 244,67 DKK eller 2738,59 DKK er typiske priser, du støder på, når du møder en fupbutik. Ligesom sproget er priserne udregnet af en maskine.
Mangelfulde eller falske virksomhedsoplysninger
Kan du ikke finde noget CVR- eller telefonnummer på hjemmesiden, er det tegn på fup. Hvis modsatte er tilfældet, så kontroller CVR-nummer på cvr.dk, eller forsøg at ringe til butikken, da fupbutikker kopierer seriøse netbutikkers virksomhedsoplysninger.
Falske betalingsmuligheder
Fupbutikker reklamerer ofte med en række internationalt kendte betalingskort, men når du kommer ind på betalingssiden, er mulighederne ofte anderledes.
Flad hjemmeside med døde logoer
De fleste fupbutikker er sjusket lavet. Tjek derfor, at links og logoer virker. Er der for eksempel et e-mærke, så tjek butikken på emaerket.dk. Er netbutikken godkendt til at bære e-mærket, vises der en certifikatside, som bekræfter dette. Ellers kan du også søge på e-mærkets hjemmeside for at se, om netbutikken er fup.
Produktnavne i webadressen
Vær opmærksom, hvis webadressen indeholder velkendte mærkevarebrands som Burberry, Ray-Ban, Nike og lignende. Dette er ofte et tegn på svindel. Svindlerne skriver kendte mærkenavne for at ligge højere i Googles søgeresultater.
Reklamer på Facebook
Mange fupbutikker reklamerer via Facebook, så vær altid kritisk over for annoncer med lidt for gode tilbud her.