Vegansk Ris a la mande

Ingen jul uden ris a la mande. Det gælder både ikke-veganere og veganere. Derfor erstatter vi komælken med mælk af soja i denne opskrift. 
Vegansk Ris a la mande
  • 5 Personer

Ingredienser

150 g økologiske ris
4.5 dl. koldt vand
1 l. sojamælk (f.eks økologisk med vanilje fra Provamel)
3 dl. vegansk sojaflødeskum
1 stk. økologisk vaniljestang
150 g økologiske mandler
2 tsk. havsalt

Sådan gør du

  1. 1.Vej ris af og kog dem sammen med 4 ½ dl vand i et par minutter.
  2. 2.Tilsæt sojamælk samt vaniljestangen og lad grøden koge ved middel varme i ca. 50 min.
  3. 3.Rør jævnligt i grøden så den ikke sætter sig fast på bunden!
  4. 4.Når den er blevet tyk og cremet smages den til med havsalt, og sættes på køl evt. til dagen efter.
  5. 5.Derefter tilsættes en karton sojaflødeskum som er pisket op med en elpisker.
  6. 6.Kog og smut 150 gram mandler, hak dem og tilsæt dem til risalamanden. (Husk at gemme én hel)
  7. 7.Tilsæt lidt sojamælk hvis desserten er blevet for tyk.
  8. 8.Serveres med den traditionelle lune kirsebærsauce
  9. 9.Luna Krause, hun har madbloggen: Månebarnet http://hijaluna.wordpress.com/
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert, #få ingredienser, #jul og #børnevenligt