Vegansk Ris a la mande
Ingen jul uden ris a la mande. Det gælder både ikke-veganere og veganere. Derfor erstatter vi komælken med mælk af soja i denne opskrift.

- 5 Personer
Ingredienser
150 g | økologiske ris |
4.5 dl. | koldt vand |
1 l. | sojamælk (f.eks økologisk med vanilje fra Provamel) |
3 dl. | vegansk sojaflødeskum |
1 stk. | økologisk vaniljestang |
150 g | økologiske mandler |
2 tsk. | havsalt |
Sådan gør du
- 1.Vej ris af og kog dem sammen med 4 ½ dl vand i et par minutter.
- 2.Tilsæt sojamælk samt vaniljestangen og lad grøden koge ved middel varme i ca. 50 min.
- 3.Rør jævnligt i grøden så den ikke sætter sig fast på bunden!
- 4.Når den er blevet tyk og cremet smages den til med havsalt, og sættes på køl evt. til dagen efter.
- 5.Derefter tilsættes en karton sojaflødeskum som er pisket op med en elpisker.
- 6.Kog og smut 150 gram mandler, hak dem og tilsæt dem til risalamanden. (Husk at gemme én hel)
- 7.Tilsæt lidt sojamælk hvis desserten er blevet for tyk.
- 8.Serveres med den traditionelle lune kirsebærsauce
- 9.Luna Krause, hun har madbloggen: Månebarnet http://hijaluna.wordpress.com/