Veganer Nøddepostej

En diæt uden animalske produkter behøver ikke være kedelig. Prøv f.eks. en cremet nøddepostej i stedet for den klassiske leverpostej.
Veganer Nøddepostej
  • 8 Personer

Ingredienser

450 g knoldselleri
350 g champignon (hvide eller brune)
100 g løg
200 g haselnød
3 spsk. sojasauce
2 spsk. urtesalt
- friskkværnet peber
150 g æbler i både (uden skræl)
100 g hele svesker eller skåret halvt over

Sådan gør du

  1. 1.Start med at skære den jordede skræl af knoldsellerien og skær den derefter i store tern.
  2. 2.Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Derefter hældes vandet fra (brug sellerivandet til grøntsagssuppe. Gem det evt. i fryseren til du skal bruge det) og selleriternene moses med en stavblender.
  3. 3.Hasselnødderne blendes i en blender eller i en minihakker og tilsættes massen.
  4. 4.Jeg plejer gerne at dele nødderne og blende den ene halvdel lidt finere end den anden.
  5. 5.Løg og champignon hakkes eller blendes fint og tilsættes også.
  6. 6.Til sidst smages nøddefarsen til (Hurra! det kan man nemlig trygt gøre med vegansk fars.) med urtesalt, peber og sojasauce.
  7. 7.Du skal ikke blive bekymret hvis farsen ikke er så fugtig lige med det samme.
  8. 8.Den skal lige have lov til at væske lidt, hvilket de salte ingredienser hjælper til med.
  9. 9.Bare rolig. Postejen bliver ganske blød og lækker – helt uden tilføjet væske.
  10. 10.Halvdelen af farsen kommes i et ildfast fad. Æbler og svesker lægges skiftevis ovenpå og postejen afsluttes med den anden halvdel af farsen.
  11. 11.Bag nøddepostejen ved 200 grader midt i ovnen i ca. 45 min.
  12. 12.Duften af postejen er fantastisk! …og når først dén spreder sig i hele køkkenet, ved man det snart er jul!
  13. 13.Luna Krause, hun har madbloggen: Månebarnet http://hijaluna.wordpress.com/
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør