Varm rødbedesalat med linser og stegt laks
AFTENSMAD

Varm rødbedesalat med linser og stegt laks

Hurtig rødbedesalat af braiserede rødbedetern og små, sorte belugalinser, som simrer i samme gryde, så vi sparer lidt ekstra tid på aftensmaden. Vi krydrer med lidt teriyaki og et lidt eddike for at give lidt dybde og balance i smagen.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 spsk. olie
1 stk. skalotteløg, hakket
2 fed hvidløg, revet
4 stk. rødbeder(1 kg.), i tern
3 spsk. teriyaki
2 spsk. hvidvinseddike
2 dl. belugalinser (sorte linser)
3 stk. forårsløg, i tynde skiver
- salt og peber
- Olie, til stegning
4 stk. laksesteaks

Peberrodsdressing

200 g cremefraiche 9%
- Friskrevet peberrod, efter smag
- Saften af ½ citron
- salt og peber
- Evt. lidt sukker
- Frisk purløg, til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en lille sauterpande eller gryde og steg løg, hvidløg og rødbeder over middel varme i 5 min. Hæld teriyaki og hvidvinseddike ved.
  2. 2
    Skyld linserne i en sigte under rindende koldt vand, og hæld dem i gryden, sammen med 1 dl vand. Lad det hele simre over lav varme i 15-20 min.
  3. 3
    Steg laksen, mens gryden simrer: Drys laksesteaksene med salt og peber. Varm olien på panden og steg laksen (på skindsiden først) over middel varme i ca. 4 min på hver side, til den er gylden og fast.
  4. 4
    Peberrodsdressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, peber, citron, peberrod og evt. sukker.
  5. 5
    Smag rødbedesalaten til, så snart linserne er møre, og vend forårsløg i.
  6. 6
    Server den sammen med den stegte laks og dressing.
  7. 7
    Drys med frisk purløg.

Tip!

Prøv at lave salaten med pastinak eller persillerod i stedet for rødbede. Brug lidt mindre almindelig sojasauce som alternativ til teriyaki.