Valnøddehveder med mørkt øl
BAGVæRK

Valnøddehveder med mørkt øl

Den mørke øl gør smagen en smule kraftigere i disse hveder sammenlignet med normale, lyse hveder. Dejen er dog ligeså dejlig blød, som du er vant til. 
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

20 g gær
1 stk. hvidtøl (33cl)
50 g brun farin
450 g hvedemel
40 g valnød
1 tsk. fint salt

Sådan gør du

  1. 1
    Rør 20g gær ud i 1 hvidtøl(33cl).
  2. 2
    Tilsæt 50g brun farin og 225g hvedemel.
  3. 3
    Rør indtil det hele er godt blandet.
  4. 4
    Hak 40g valnødder groft og drys dem i dejen sammen med 1 tsk fint salt og ekstra 225g hvedemel.
  5. 5
    Ælt dejen i ca.5min og sæt dejen til hævning tildækket, på et lunt sted i 1 time.
  6. 6
    Form dejen til 8-10 boller og fordel dem i en bradepande med cirka 2cm mellem hver.
  7. 7
    Lad dem efterhæve i ca.30min.
  8. 8
    Bag hvederne ved 200grader i ca.20minutter gyldne.