Ungarsk gullasch

Opskriften er oversat fra ungarsk og justeret en anelse, så den passer til danske råvarer. Hjemmebagt madbrød passer perfekt til gullaschen. 
Ungarsk gullasch
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g Oksekød, vi brugte bov
2 stk løg
1 fed hvidløg
1 spsk. Paprikapulver
1 stk. laurbærblad
tsk. knuste kommen frø
dåse Flåede hakkede tomater
4 stk kartofler
2 stk majroer
4 stk gulerødder
1 stk. grøn peberfrugt

Sådan gør du

  1. 1.Skær kødet i mindre tern.
  2. 2.Hak løgene fint og sauter dem i en gryde med en stor sjat olie, uden at de bruner.
  3. 3.Tag gryden fra varmen og kom paprika heri. Det er vigtig at det ikke brænder på.
  4. 4.Kom så kød og resten af krydderierne heri. Vend rundt så kødet dækkes.
  5. 5.Sæt gryden tilbage på komfuret og brun kødet.
  6. 6.Kom tomat heri.
  7. 7.Hæld 2-3 deciliter vand i gryden og lad kødet simre halvt mørt under låg i 30-40 minutter.
  8. 8.Tilføj evt. mere vand.
  9. 9.Skær kartofler, majroer, gulerødder og paprika i mindre stykker og kom det i gryden. Lad kødet simre videre til det er helt mørt, ca. 20 minutter. Test ved at tage et stykke kød op. Smag på det.
  10. 10.Smag til med mere salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad