Ungarsk fiskegratin

Fiskegratin er rigtig ”husmor-mad”. En solid ret, der mætter og smager godt. Server med humpler af godt madbrød med smør.
Ungarsk fiskegratin
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk store løg
1 stk. grønne peberfrugter
15 g margarine
400 g friske tomater eller 1 dåse flåede tomater
1 tsk. salt
1 spsk. paprika
3 kg kogte, pilede kartofler
600 g rødspættefilet
1 tsk. salt
1 dåse cremefraiche(18%)
1 dl. vand
1 tsk. paprika

Tilbehør

- Groft brød

Sådan gør du

  1. 1.Løg og peberfrugter skæres i tynde skiver, som svitses i margarinen.
  2. 2.Tomaterne skæres i mindre stykker og tilsættes.
  3. 3.Blandingen småkoger 5-10 min. til væden er fordampet.
  4. 4.Smages til med salt og paprika.
  5. 5.Kartoflerne skæres i skiver.
  6. 6.Rædspættefileterne drysses med salt. Kartofler, peberblanding og fisk kommes lagvis i et ildfast fad.
  7. 7.Begynd og slut med kartofler og peberblanding, så fisken kommer i midten.
  8. 8.Cremefraiche, vand og paprika piskes sammen og hældes over.
  9. 9.Fadet stilles i ovnen på midterste ribbe 30-40 min. ved 225 grader.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad