Torsk med dampede forårsløg og asparges, dild og bacon
AFTENSMAD

Torsk med dampede forårsløg og asparges, dild og bacon

Dampede grøntsager med stegt torsk. Kog kartofler til, og du får hovedret i stedet for forret.
  • 4 Personer

Ingredienser

100 g lufttørret bacon i tern
600 g torsk
1 bundt grønne asparges
2 stk. bundter forårsløg
4 stk. dild store, stilke
25 g smør
2 stk. lime

Sådan gør du

  1. 1
    Steg bacon sprød på en pande og tag op. 
  2. 2
    Skær fisken i mindre stykker og steg et par mi-nutter per side i baconfedtet. 
  3. 3
    Ordn forårsløg og skær eller bræk den nederste trævlede del af aspargesen fra. 
  4. 4
    Damp løgene møre i letsaltet vand i cirka 3 mi-nutter. Kom asparges i kogevandet og damp i cirka 1 minut.Hæld kogevandet fra og kom grøntsagerne på et fad. Fordel straks dild over samt små klatter smør. 
  5. 5
    Top med torsk og bacon og pres lidt limesaft henover.