Torsk a la Skellerup

Saftig torsk med masser af smag fra laurbærblade og peberkorn. Serveres med surt, hårdkogt æg og sprøde spæk- og baconterninger. 
Torsk a la Skellerup
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

4 kg torsk (Det er rigeligt. Et almindeligt selskab på fire kan evt. nøjes med 2 kg renset torsk)
- Kogelage:
2 l. vand – skal dække fisken
2 spsk. salt
10 stk peberkorn
2 stk laurbærblade
1 dl. eddike

Sådan gør du

  1. 1.Fisken lægges i kogende vand tilsat salt, eddike, laurbærblade og peberkorn, og bringes i kog. (Den må ikke bulderkoge, så splittes fisken ad).
  2. 2.Når gryden er fjernet fra varmen, skal den stå med tætsluttende låg i 8-10 minutter.
  3. 3.Man kan forsigtigt trække i fiskens rygben og se, om det er løsnet.
  4. 4.Så er fisken klar.
  5. 5.Serveres med kogte kartofler, høvlet peberrod, hakkede hårdkogte æg, hakket syltet rødbede, asier, ristet røget spæk i terninger (kan ristes i ovn ved 200 grader), ristede baconterninger, fiskesennep og sennepssovs.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #få ingredienser