Torsk a la Skellerup
Saftig torsk med masser af smag fra laurbærblade og peberkorn. Serveres med surt, hårdkogt æg og sprøde spæk- og baconterninger.

- 4 Personer
- 20 Minutes
Ingredienser
4 kg | torsk (Det er rigeligt. Et almindeligt selskab på fire kan evt. nøjes med 2 kg renset torsk) |
- | Kogelage: |
2 l. | vand – skal dække fisken |
2 spsk. | salt |
10 stk | peberkorn |
2 stk | laurbærblade |
1 dl. | eddike |
Sådan gør du
- 1.Fisken lægges i kogende vand tilsat salt, eddike, laurbærblade og peberkorn, og bringes i kog. (Den må ikke bulderkoge, så splittes fisken ad).
- 2.Når gryden er fjernet fra varmen, skal den stå med tætsluttende låg i 8-10 minutter.
- 3.Man kan forsigtigt trække i fiskens rygben og se, om det er løsnet.
- 4.Så er fisken klar.
- 5.Serveres med kogte kartofler, høvlet peberrod, hakkede hårdkogte æg, hakket syltet rødbede, asier, ristet røget spæk i terninger (kan ristes i ovn ved 200 grader), ristede baconterninger, fiskesennep og sennepssovs.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #få ingredienser