Syltet vintergrønt
- 8 Personer
Ingredienser
1 stk. | broccoli |
1 stk. | romanesco |
3 stk. | gulerødder, gerne i forskellige farver |
2 stk. | skalotteløg |
- | Syltelage |
1 l. | eddike |
3 dl. | sukker |
2 spsk. | sennepsfrø |
1 spsk. | hele hvide peberkorn |
Sådan gør du
-
1Halvér broccoli og romanesco, skær det groveste af stokkene af, og del kålene i mundrette buketter. Skær også noget af stokkene i mindre stykker. Skyl, og lad dryppe af.
-
2Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
-
3Pil løgene, og skær dem i både.
-
4Kog lagen op, til sukkeret er smeltet.
-
5Fyld glasset med skiftevis kål, løg og gulerødder.
-
6Hæld nu syltelagen over, til det dækker helt, og skru låget på med det samme. Opbevar mørkt og køligt. Holder en måneds tid uåbnet.