Svenske kåldolmer med tyttebær
- 4 Personer
ingredienser
1 stk. | hvidkålshoved |
fars
300 g | hakket kalve- og svinekød |
2 dl. | kogt ris |
1 stk. | lille løg |
1 stk. | æg |
1 dl. | mælk |
1 tsk. | salt |
- | sort peber |
25 g | smør |
1 kg | kartofler |
1 dl. | piske-fløde |
1 dl. | mørk øl |
- | tyttebær syltetøj |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader.
-
2Skær så meget af kålstokken af som muligt, så bladene ligesom løsnes.
-
3Kom hvidkålshovedet i letsaltet vand, og lad simre 10 minutter.
-
4Tag op, og afkøl.
-
5Træk nu bladene af, og skær den tykkeste del af stilken fra.
-
6Bland kødet med ris, finthakket løg, æg, mælk, salt og peber.
-
7Læg et par spiseskeer fars på hvert blad.
-
8Fold bladets sider op omkring farsen, og rul sammen.
-
9Bliv ved, indtil farsen er brugt op.
-
10Læg dolmerne med lukningen nedad i en smurt ildfast form.
-
11Pensl med smeltet smør og hæld 2 dl vand i bunden af formen.
-
12Bag kåldolmerne i 20 minutter.
-
13Tag ud, og hæld fløde og øl i formen og bag yderligere i ca. 15 minutter.
-
14Hvis kålen bliver mørkere, end du kan lide, dæk med alufolie.
-
15Smag saucen til med salt og peber, og server med kartofler og tyttebærsyltetøj.