Svampecreme af ender og kanter
SNACKS OG TILBEHøR

Svampecreme af ender og kanter

Skalotteløg, en god sjat rødvin og et bundt bredbladet persille er nogle af de ingredienser, der er med til at forme denne svampecreme, der smager fantastisk på et stykke godt brød.  
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. 
skalotteløg
2 fed hvidløg
250 g champignon eller en god portion stokke, ender og kanter fra alverdens svampe
1 spsk. olivenolie
2.5 dl. rødvin
1 bundt bredbladet persille
1 tsk. dijonsennep
0.5 stk. citron (saft)
2 dl. cremefraiche 18%
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Pil og skær skalotteløg i små tern. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Klargør champignonerne og skær dem i grove stykker. Opvarm en gryde og steg skalotteløg, hvidløg og svampe i 3-4 min.
  2. 2
    Hæld rødvin på og lad det koge, til der kun er 2 spsk. rødvin tilbage i gryden.
  3. 3
    Pluk og hak persillen fint – gem den til lidt senere.
  4. 4
    Blend svampene groft i en hurtighakker og afkøl dem. Rør dem med persille, dijonsennep, citronsaft, cremefraiche, salt og peber.
  5. 5
    Server svampecreme som dip til aftensmaden – f.eks. til en vegetarbøf, stegt kød eller fjerkræ eller brug den som smørelse i sandwich.

Tip!

Svampecremen kan også laves med en bakke champignoner - hvis du ikke lige har en stor håndfuld stokke, kanter og ender tilovers.